tiistai 6. lokakuuta 2009

Vain elämää, ei sen enempää!



Syykuussa treenattiin niin ahkerasti, että kuulumisten kertominenkin lähes jäi! Reinon kanssa käytiin jossain välissä virallisessa tokokokeessa ja se meni aivan upeasti. Pisteitä herui ykköstuloksen verran (169.) Loppupisteet olisivat olleet vieläkin paremmat ilman omatoimisesti suoritettua estehyppyä. Liike oli ihan täysi kymppi, mutta Reino ehti hypätä esteen yli ennen virallisen suorituksen alkua, joten liike arvioitiin nollaksi. Tarkkuutta vaan jatkossa!

Hyvillä mielin osallistuttiin Reinon kanssa BH -kokeeseen Hauholla viime viikonloppuna, mutta siellä Reino yllättäen valuikin tyhjiin paikallamakuussa ja suoritus oli aivan ala-arvoinen. Lähinnä päiväkävelyksi sitä kai voisi kutsua. Sellaista voi sattua tällaisen koiran kanssa, jolta oikeasti puuttuu omatoiminen aktiivisuus. Keväällä uusiksi ja vähän treenimetodejakin tietty pitää miettiä. Ei edes harmita. Reino on niin Reino!

Viva osallistui saman päivänä IPO 2 -kokeeseen. Hiukkasen iso pyörä heitti ja kanootti keikkui, mutta olen tyytyväinen. Yhteispisteitä saatiin 265 (Á 95, B 82, C 88). Tottiksessa tuli yksi puutteellinen liike eli liikkeestä seisominen. Muuten pisteet ropisivat lähinnä liian kiihkeän suorituksen vuoksi, ääntelyä siellä ja täällä, haukahtelua käännöksissä ja sivulletuloissa, noutokapulan pöyrähtelyä ym. Puruissa Viva oli vahvempi kuin ikinä! Pisteitä meni hallinnasta ja epäpuhtaista irroituksista. Mitään isompaa virhettä emme tehneet. Koira oli hyvä!

Laura ja Rinkku ovat muuttaneet uuteen omaan kotiin! Mukavaa, että se on täällä samassa kaupungissa. Reino on myös alkanut harrastaa agilitya Lauran ohjauksessa ja se on ihan huippua! Arkielämä siis palaa pikkuhiljaa entisiin uomiinsa. Rodo -pentunen kasvaa ja on osoittautunut aivan valloittavaksi epeliksi. Luonnetta löytyy, mutta rauhoittuakin osataan.

Nyt pidämme parin viikon treenitauon ja sitten mietitään eteenpäin. Ensi viikonloppuna on tiedossa hauska retki, sillä lähdemme Piian kanssa katsomaan belgien rotumestiksiä Kangasalle!