maanantai 9. tammikuuta 2012

Ihanaa uuden vuoden alkua

Talvi vasta tekee tuloaan, mutta päivä on jo alkanut pidentyä. Kovin on raskasta tuo aika lokakuun loppupuolelta tänne tammikuulle. Etenkin tällaisina vuosina, kun lumi tulee vasta joulun jälkeen, on mieli aivan täynnä kuraa, loskaa ja ikuista pimeyttä! Toisaalta pakkasia ja huonoja ajokelejä on odotettavissa vähemmän aikaa! On lohdullista ajatella, että koko ajan mennään kohti kevättä ja valoa tulee enemmän ja enemmän. Tykkään kyllä talvestakin ja hiihtämisestä etenkin. Jos valita pitäisi, ottaisin kuitenkin kevään ja kesän, en syksyä ja talvea!

Voi olla, että tänä talvena ei paljon hiihtämään ehditä. Vaihdoin suojelun treenipaikkaa ja uudessa paikassa Kotkassa on treenit vähintään neljästi viikossa! En tietty ihan niin montaa kertaa töiden ja kelien puolesta sinne aio hurruutella. Yritän painottaa ainakin alkutalvesta reissut viikonloppuihin, että saa ajella osittain valoisassa.

Olen viihtynyt äärimmäisen hyvin kotkalaisten seurassa! Porukka on avointa, puheliasta ja avuliasta! Sopii mulle, kun itse en ole mikään esiin työntyvä hahmo! Jarkon kanssa on ollut ilo treenata. Molemmille koirille (ja mulle ohjaajana) on tehty selkeät tavoitteet ja niitä kohti edetään askel askeleelta. Vivan kohdalla harkitsin aika pitkään sen jättämistä eläkkeelle suojelusta, mutta päätin sitten jatkaa vielä yhden kauden! Toki, jos tulee terveysongelmia tai muuta sellaista, jätetään lysti nuoremmille! Vielä on liian aikaista sanoa kehittymisestä yhtään mitään! Kevät näyttää!

Reinon kanssa käytiin loppiaisena avoimen luokan tokokokeessa HauHau -hallissa Pieksämäellä. Tavoitteena oli ykköstulos ja sehän me kyllä saatiin. En ollut kovin tyytyväinen suoritukseemme, 162 p. Yksi liike jäi vitoseen ja sen saatoin aavistaakin. Luoksetulon pysäytys on nimittäin vielä koulutusvaiheessa :)! Sen sijaan maan nuuskiminen kaukokäskyjen alussa kismitti. Siitä lähti -9 pistettä, kun Reino ei "kuullut" ensimmäistä käskyä. Se osaa liikkeen ihan kympin arvoisesti! Noutoliikkeen kasia on vaikea saada paremmaksi, sillä Reino tuppaa pyöräyttämään kapulaa edessäni! Muuten kaikki olivatkin ysejä ja yksi kymppi! Näin siis numeroiden valossa! Toivoisin Reinolta kuitenkin selkeästi parempaa asennetta ja tunnetilaa suorituksiin. Silloin ei ehtisi haistella maata eikä häiriintyä ympäristöstä! Siinäpä sitä on rakentamista tulevalle keväälle! Ikäänkuin ei olisi yritetty tuotakin ongelmaa ratkoa. Nyt vain uusin eväin ongelman kimppuun! Oli mukava havaita, että Reino ei enää häirintynyt muista uroskoirista, mutta annas olla, kun näkö(haju)piiriin osui ihanainen narttu!