lauantai 14. syyskuuta 2013

Kesäkiireitä ja lomapuuhia

Viva Sari Kärnän jälkikoulussa
On niin kiire, ettei kissaa kerkiä sanomaan saati kirjoittamaan blogia :)! Jo ennen Slovenian reissua alkoi tiukka tahti koirien harrastusrintamalla ja se jatkuu yhä vain. Hyvä startti kauteen saatii Sari Kärnän jälkileiriltä, jonka järjestin täällä Mikkelissä hutikuun lopulla. Siellä Viva oli vielä hiukan talviterässä eivätkä yli kaksi tuntia vanhat jäljet melko paljaassa metsässä onnistuneet ollenkaan. Tehtiin sitten yksi vähän tuoreempi jälki ja jo alkoi homma pelata entiseen malliin.

Kurssin jälkeen jäljesteltiin tasaiseen tahtii, enemmän metsässä kuin pellolla. Pikku hiljaa jäljet alkoivat olla jo kilometrin mittaisia ja reilu parikin tuntia vanhoja. Välillä sitten vähän lyhempiä ja vieraiden tekemiä väliin. Yhden kolmen tunnin vanhan peltojäljen ajoin Lehtimäen leirillä. Se oli mieleenpainuva kokemus, sillä jälki kulki purukentän vieressä, samalla pellolla. Eipä tullut likalle mieleen jättää jälkeä vaikka se kuuli ja silmäkulmastaan varmasti näki näki viereisen saran tapahtumat.

Ekassa kakkosen kokeessa käytiin tooukokuun lopulla. Siellä maasto meni erinomaisen hienosti (195). Suoritus kaatui tottikseen, kun Vivalla ei taaskaan pysyneet inkkarit kanootissa. Kentällä sattui olemaan suojelupiilo ja likka lähti lapasesta ihan huolella. Ryhdyin sitten tietoisesti panostamaan kokeenomaiseen ilmoittautumiseen ja kentälle tuloon. Se onnistui vallan mainiosti, kun saimme Puolustuvoimlta käyttöömme hienon urheilukentän, jossa pidämme kokeenomaisia harjoituksia. Olin tietysti tehnyt ko. harjoituksia ennenkin, mutta erona edelliseen on nyt ollut se, että koira kulkee vapaana enkä muistuta sitä ollenkaan liinapakotteilla vaan lopetan sen toilailut omin käsin ja hyvin rauhallisesti.

Toiseen avoimen luokan jälkikokeeseen osallistuin Mikkelissä. Tällä kertaa tulos saatiin ja ihan ykköstulos eli M 190 ja T 85, yht. 275 ja JK2. (Jälki 162 ja esineet 28.) Olen hyvin tyytyväinen ja helpottunut erityisesti tottiksen osalta. Vihdoin Viva oli kuulolla ja pysyi hanskassa. Edellisen kerran olen kokenut jotain näin mukavaa alokasluokan IPO -kokeen tottiksessa. Nyt sitten vaan seuraavaa koetta katsomaan. Jäljen osalta on tavoitteena osallistua ainakin piirinmestaruuskokeeseen ja yrittää saada paikka erikoisjäljelle.