lauantai 31. lokakuuta 2009

Tasaisen harmaata



Kokeiden jälkeinen aika on vietetty jonkin sortin hiljaiseloa. Pellolla on toki käyty ja opiskeltu Vivan kanssa suoria esineilmaisuja filmipurkkien avulla. Eipä ole mitään kovin suurta edistymistä tapahtunut. Kun aktiivisin treenikausi on takana, on taas ehditty opettelemaan hihnakävelyäkin. Yksi koirakakara kerrallaan on päässyt mukaan ja lenkin loppupuolella on pysähdytty tekemään tokojuttuja yhden koulun valaistulle kentälle. Laatuaikaa itse kullekin...

Reino ja Laura ovat ahkeroineet agilityn parissa ja minäkin olen siinä sivussa innostunut juoksemaan Vivan kanssa silloin tällöin. Kyllähän se treeneissä ihan mukavasti kulkee, mutta annas olla, jos olisi kisatilanne. Otetaan tämä laji toistaiseksi huvin ja urheilun kannalta.

Pari viikkoa sitten pyrähdettiin Reinon kanssa Lappeenrantaan luonnetestiin, kun satuttiin saamaan peruutuspaikka. Muuten Reino käyttäytyi hyvin reinomaisesti, mutta kelkkaa se pelkäsi ihan tosissaan. Mitään mörköjä se ei ennen ole "nähnyt", mutta onhan se pehmeä poika, joten kai tuo oli ihan odotettavissa. Pisteitä herui 154 p. ja kaikki plussan puolella. Tiedä häntä mihin tuota tulosta tarvitaan, mutta tulipahan käytyä.

Olemme tokoilleet melko ahkerasti ja käyneet pari kertaa Pieksämäelläkin HauHau -hallissa treenaamassa. Siellä järjestetään paljon kokeita, joten ihan mukavaa saada vähän kokemusta tilasta. Sitäpaitsi siellä ei tuule, ei sada!

Rotumestiksiä käytiin katsomassa Kangasalla ja siellä tavattiin sekä Rodon iskä että kolme sisarusta. Kovin olivat villejä ja mustapäisiä kaikki pentuset ja Erkki -isä teki vaikutuksen sekä tottiksessa että puruissa. On siinä tavaraa mistä ammentaa! Rodon kanssa olen edennyt hyvin maltilla. Ruokatottista tehdään ja hieman leikitään, mutta kovin paljon en ole sitä hetsannut. Hyvin se tuntuu syttyvän! Kunhan loput hampaat tuosta vaihtuvat, lisätään patukka- ja palloleikit ohjelmaan systemaattisemmin.