maanantai 18. lokakuuta 2010

Rotumestaruuskisakokemuksia


Kuva: Suvi Virtala.

Yksi hieno kokemus on jälleen takana! Osallistuimme viikonloppuna Vivan kanssa belgianpaimenkoirien suojelun rotumestaruuskilpailuihin Kuusankoskella.

Kilpailu oli erinomaisen hienosti järjestetty. Jäljet oli asiantuntevasti poljettuja, tuomarit asiansa osaavia ja muutenkin mukavia, maalimiehet ihan superia ja tunnelma oli leppoisa. Hieno kokemus ensikertalaiselle. Varmasti haluan mennä uudestaan, joten lisää treeniä vaan.

Vivan pääasiallinen ongelma oli tunnetila, kuten kaikissa muissakin kokeissa on ollut. Jäljellä (pehmeä multa) se keskittyi erinomaisesti ja tekikin kovassa sivutuulessa elämänsä parhaan suorituksen. Kulmat ja suorat erinomaisia. Esineiltä meni pinnoja, ilmaisut OK, mutta esine jäi tassun sivuun ja hieman levottomuttakin esiintyi.(96 p) Tottelevaisuudessa paketti pääsi leviämään ja koira teki seuraamiset ja liikesuoritukset vain eteenmeno mielessään. Se oli sitten sellaista hätiköintiä ja levotonta menoa vaikkei varsinaisia liikevirheitä tehtykään (83 p). Suojeluosuudessa Viva oli parhaassa vireessä ikinä. Sen hyökkäykset ja otteet olivat hyviä, mutta pisteet ropisivat huonojen irroitusten vuoksi (80 p). Sen verran varmaan tuli kuormaa, että ei pystynyt kykenemään :), mutta on siinä tottelemattomuuttakin joukossa. Irroitukset ovat koko Vivan elämän olleet vaikeita. Se vaan haluaisi aina jäädä taistelemaan enkä ole osannut opettaa sille siistiä irroitusta pentuna :(. Perushallinnan puutetta! Yhteensä siis 259 p ja VIK E. Suuesti arvostamani suojeluosuuden tuomari ymmärrykseni mukaan tykkäsi Vivasta ja rohkaisi meitä mukavallla kommentilla mikrofonin ulottumattomissa :)!