sunnuntai 10. toukokuuta 2009

TK 1 ja muuta turinaa

Kerrotaanpas uusimmat kuulumiset ensin eli Viva saavutti eilen arvon TK1. Kävimme tekemässä kolmannen, koulutustunnukseen oikeuttavan ykköstuloksen tokon alokasluokassa. Olin hyvin tyytyväinen Vivan suoritukseen. Se oli aivan hiljaa (jopa hypyssä) ja teki kaiken mukavassa mielentilassa ilman selviä teknisiä virheitä. Pieniä puutteita liikkeisiin mahtui, joten yhtään 10 ei saatu, ysejä vaan ja yksi kasi (joka oli ihan oikeutettu, kun Viva seisomaliikkeessä otti pari askelta perääni). Minusta Viva oli parempi kuin edellisessä kokeessa, mutta pisteet olivat huonommat. Tällä kertaa saatiin kasaan 179 p. Tuomari tuntui olevan hyvin tiukka meille! Tuntui, että pienimmästäkin virheenpoikasesta rapsahti piste pois (tyyliin 10 cm vino loppuasento luoksetulon jälkeisessä sivulle siirtymisessä tai 5cm tassujen liikahdus hypyn jälkeisessä seisomisessa)! Meinaan vaan, kun puolikas pistekin on käytössä :)! Harmi, ettei suoritusta tällä kertaa tullut nauhoitettua! No, arvostelulajihan on kyseessä, mutta hiukan jäi kuitenkin kaivelemaan, kun linja ei näyttänyt olevan aivan sama kaikkien koirakoiden kohdalla!

Vapun seutuvilla ajettiin monen monta peltojälkeä ja käytiin neljä kertaa Lahdessa treeneissä. Kotona käytiin suurinpiirtein vain nukkumassa - ei vaan, kyllä ehdittiin grillatakin Eeron kanssa. Ensimmäiset grilliruuat maistuivat taivaallisen hyviltä.

Reino on aivan yllättäen ruvennut edistymään vähän kaikilla osa-alueilla. Pitkän paikallaan junnaamisen jälkeen tottis on alkanut sujua mukavasti. Kontakti ja paikka pysyvät ja viretila on OK. Istumisia ja vasemmalle käännöksiäkin on päästy vihdoin harjoittelemaan vähän enemmän. Oikeastaan se on aika mukavan oloinen otus tossa polven vieressä, jotenkin niin tasainen ja varman oloinen eikä sellainen väkkärä ja hälläpyörä kuin Viva! Pellolla on opeteltu esineitä ja vähän kulmiakin. Ihan hyvin tuntuu oppi menevän perille! Puruissa haukkuun on tullut mukava rytmi ja puru on parantunut. Tuntuu aivan hillittömän mukavalle! Reino on oiva peli; ei mikään muurinmurtaja, mutta oikein kivan tuntuinen harrastuskoira meikäläisen tarpeisiin!

Vivan kanssa on viime viikko puuhailtu samoissa merkeissä! Aika paljon on kulutettu aikaa pellolla ja Lahdessa. Peltohommat sujuvat kohtalaisen hyvin. Kyllähän se silloin tällöin ja etenkin kovassa tuulessa tarkistelee ja välillä kaahaa kulmissa (tyyliin mutkat suoriksi), mutta nenä pysyy hyvin maassa. Esineillä käytös on korrektia, paitsi kovassa vastatuulessa se saattaa ilmaista liian aikaisin. En oikein tiedä miten sitä lähtis treenaamaan? Olen vain odottanut, että se lähtisi itse uudestaan eteenpäin kohti esinettä?? Kokeeseen ei ole kovin paljon aikaa, joten on alettava ajaa myös pidemmällä liinalla ja vähemmällä ruualla. Siinäpä sitä on suunnitelmaa!

Vivan tunnetila piilolla on saatu saalisturhauman avulla melkoisen paljon paremmaksi. Eri asia on sitten mitä kokeessa tapahtuu, mutta treeneissä ainakin haukku kestää nyt hyvin. On siis päästy vihdoin hiomaan kisaliikkeitä! Siinä sitä on taas pakettiin laittamista! Aika luottavaisin mielin olen kuitenkin valmistautumassa kesäkuun kokeeseen.

Tottisrintamalla mennään tällä hetkellä Vivankin kanssa aika seesteisissä tunnelmissa. Kaikenlaista säätämistä on yllin kyllin, mutta tunnetila on edelleen pysynyt melko hyvänä. Paikoitellen näyttää siltä, että voisi ihan pikkuisen jopa nostaa virettä :)!

Koko viikonloppu on jännitetty belgien MM -kisojen suorituksia. Iloisia uutisia on Tsekeistä tipahdellut tiuhaan tahtiin. On Suomi kyllä aika huikea koiraurheilumaa! Tähän mennessä suomalaiset ovat voittaneet yksilökultaa ja joukkuekultaa tokossa sekä joukkuekultaa agilityssa. Mondioringistä on tulossa pronssia MR2 & MR1 luokista. Suojelu on vielä tätä kirjoittaessani kesken, mutta aivan huikeita suorituksia ovat tyypit sielläkin tehneet. Mia ja Helge saattavat olla mitaleilla. Marko ja Simppu tekivät mahtavat purut 99 p. ja Elisellä aivan supertottis 98 p. Tap, tap!