lauantai 31. tammikuuta 2009

Oppia ikä kaikki

11.1. Vuoden ensimmäinen treeniuutinen on se, että Reino on oppinut pitämään noutokapulaa suussaan. Meillähän on ollut ongelmana se, että Reinon on ollut vaikeaa, lähes mahdotonta, pitää mitään suussaan rauhallisesti. Etenkään istuminen jokin esine suussa ei ole onnistunut. Samalla, kun perä on painunut maata kohti, on suu avautunut jne. Tein ensin patukalla harjoituksia, jossa laitoin koiran istumaan ja laitoin patukan pienellä pakolla sen suuhun. Vaadin rauhaa ensin sekunnin ja sitten kaksi. Palkaksi leikki patukalla tai lihapullaa. Sitten tehtiin sama noutokapulalla. Tässä vaiheessa vaadin, että irrottaa saa vasta käskyn jälkeen. Viereinen kuva on tämän aamun harjoituksesta. Toki paljon on vielä tekemistä. Ote on löysä ja joudun edelleen laittamaan kapulan koiran suuhun, mutta askel eteenpäin on nyt kuitenkin päästy.

Eilen oli meidän ekat maneesitreenit. Viime viikollahan meidän jo piti aloittaa, mutta Vivan otsahaava oli niin ärtynyt, että peruttiin meno. Olin oikein tyytyväinen molempien koirien harjoituksiin. Viva oli suhteellisen tasapainoinen ja ylenmäärin innostunut päästessään taas tumppuilemaan. Reinokin oli tauon aikana vahvistunut. Treenikavereiden tapaaminen pitkän tauon jälkeen oli myös enemmän kuin mukavaa. Tästä on hyvä jatkaa.

Epämukavan puolelle menee se, että Viton syyläri vuotaa. Mun tuurilla se tarkoittaa varmaan jotain isoa remonttia. Täytyy heti huomenna viedä kärry telakalle ja toivoa parasta.